
Sitemizi takip edenler bilirler; uzun bir süredir iltihaplı eklem romatizması ile mücadele ediyorum. Fazlası ile ağrılı, kemikleri kilitleyip tutulmalara yol açan, yan etkileri çok olan ilaçlar kullanmak zorunda kalınan (kortizon, metotraksat) ve daha da kötüsü yaşam boyu onunla birlikte yaşamak zorunda kalınan bir hastalık iltihaplı eklem romatizması. Bu nedenle de, oldukça zor geçen hastalığı kabullenme sürecini atlattıktan sonra sürekli doktor kontrolünde olmak gerekiyor. Ve her şifa arayan hasta gibi bizler de her türlü alternatif tıp tedavilerini araştırmaya başlıyoruz.
Doğal ilaçlardan sarımsak kürü ve kudret narı en fayda sağlayandır. İki hafta önce uygulamaya başladığım kolonyalı defne suyu karışımı ise sonuç aldığım bir diğer doğal ilaç oldu. Eşim , kendi eşi bir eczacı olan arkadaşı Gültekin Sezgin Bey’den öğrenmiş tarifini. Defne yapraklarını toplayıp tümüne şifa olmaları için dua ederken, diğer bir yandan da sonucu merak ediyordum. Etkili olduğunu ve ağrılarımın hafiflemeye başladığını görünce de ikinci kürü acilen çekerek sizlerle paylaşmak istedik. Işıl da son dönemlerde artan bel ağrısı şikayeti ile ilgili fayda gördü çünkü.

Malzemeler:
22 adet defne yaprağı
1 litrelik kavanoz
Yeterince su
Kolonya
Hazırlanışı:

Ağrıyı azaltan her türlü yöntem geçici olarak bir çözüm olabilir ancak, benimki gibi iltihaplı hastalıklarda kesin çözüm olmayacağı için doktora gitmeyi ihmal etmeyin.
Özellikle teşhis konmamış bir ağrınız var ise, uyguladığınız bu geçici çözümler belki de tedavi sürecinizi geciktiriyor ve böylece hastalığın ilerlemesine yol açıyor olabilir. Yani atalarımızın deyişiyle kaş yapayım derken göz çıkartmak da var. Bu yüzden ilk olarak doğru teşhis ve daha sonra doğal ilaçlardan yardım yöntemini denemelisiniz.
Defneli kolonya tarifinin kaynağı olan eczacı hanıma teşekkür ediyorum.
Defnenin faydaları
Defne ilaç sektöründe, özellikle ağrı kesici etkisi bilindiği için yaygın olarak kullanılıyor. Ayrıca defne ağacının meyvesinden çıkartılan yağ hem sabun yaparken hem de çeşitli parfümlerde tercih ediliyor. Defne, içeriğindeki maddeler sayesinde mikrop öldürücü etkiye sahiptir. Yaprakları suyun içinde kaynatıldıktan sonra öksürüğe iyi geliyor. Aslında ayva, okaliptüs, kiraz, dut, ceviz yapraklarını taze iken hasta olmasanız da suyun içine atın, biraz haşlandıktan sonra için. Niye illa ki hasta olmayı bekliyoruz ki. Faydalı olan meyvelerin yapraklarını da suda haşlayarak içebiliriz.
Mutfakta, özellikle balık buğulama yaparken nefis bir tat ve koku verdiği için defne yaprağını kullanırım. Bir de geçen yıl Dikili’de yaptığımız taş fırınında pişen güveç yemeklerinin içine bir iki tane defne yaprağı atınca yemeğin raiyası güzelleşiyor.

Defne yaprağı 22 adet mi 50 adet mi? Kavanoza koyduğumuz defne yapraklarının üzerine su koyuyor muyuz? Yoksa kendileri mi su salıyor?. Lütfen biraz daha ayrıntılı bilgi verir misiniz?
Geciken cevap için kusura bakmayın.
Defne yapraklarının sayısı bizim kavanoz ölçüsüne göre 22 adettir. Daha önceki bilgiyi düzelttik, uyarınız için teşekkürler.
Aynı kavanoza daha fazla sayıda yaprak koyarak da etkili doğal ilaç yaptık, yani yaprak sayısını azaltmayın ancak arttırabilirsiniz.
Acil şifalar diliyoruz.
Bel agrısı çeken biri olarak fıtıklarımdA VAR bunu uygulamak istiyorum kavanoa yapraklarıı koyduktan sonra sumu koyacagız yoksa kendi sumu salıyor teşekkürler
Safiye Hanım, vücuttaki her türlü eklem ağrısına ve hatta ödemli bölgelere şifa olduğunu bizzat yaşayarak tecrübe edindim.
Yaprakların üzerine içme suyu ilave etmeniz gerekiyor, kendisi su salmıyor. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise kavanozun ağzını kapattıktan sonra 22 gün karanlık bir yerde bekletmeniz. Daha fazla veya az değil, 22 gün sonra kapağını açıp kolonya ilave etme işlemine geçebilirsiniz. Kolonya ekledikten sonra da karışımı buzdolabında bekletmeniz gerekiyor. Tarifi izlemek isterseniz: http://www.annemmutfakta.tv/romatizma-eklem-boy-bel-agrilarina-sifa-defneli-kolonya
Çok teşekkürler yazdığınız için sevgiler
Rica ederim. İnşallah bu ilaçla ağrılarınıza şifa bulursunuz siz de.
Sevgiler:)