Malzemeler
1 adet lahana
1 demet taze soğan
3 adet turp
1 kahve fincanı toz şeker
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı isot
1 çay bardağı kaya tuzu
1 adet zencefil
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
2 su bardağı sirke
Su

İzleyeceğiniz kimçi tarifi Kore mutfağının tarifi ile birebir aynı değildir. Kore mutfağında kullanılan lahana farklıdır ve bu tarifte Türk damak tadına uygun olmadığı için balık yağı veya deniz hayvanı konulmamıştır.
Ancak vücudun arınmasına (detoks) oldukça etkili bir turşu olduğu için damak tadımıza uygun bir halde hazırlamaya çalıştım. Umarım severek yersiniz.
Kimçi tarihçesi
Kimçi için ilk olarak “hanja” yani ezilmiş sebze kelimesi kullanılıyorken ilerleyen zamanlarda bu isim “dimchae”, “timchae”, “jimchi” ve en son da “kimchi” haline gelmiştir. Kore mutfağının geleneksel gıdası olan kimçinin günlük yaşamlarındaki yerini bu örnekle anlayabiliyoruz. Kimçi yöreye veya mevsime göre farklı malzemelerle yapılıyor ve yüzlerce çeşidi vardır. Ancak olmazsa olmaz malzemeler; çin lahanası, sarımsak, acı kırmızı biber, turp, taze soğan, zencefil, tuz ve şeker. Bazı yörelerde içine karides, midye, ançuez de ilave edilir.
Kimçinin yapılışı turşunun yapılışı ile aynı, hazırlık malzemeleri eklendikten sonra bir süre mayalanması (fermentasyon) için bekletiliyor ve daha sonra yemeklerin yanında tüketiliyor.
En lezzetli kimçiyi yapmak için kavanozu 6 ay oda sıcaklığında, ışık görmeyen bir yerde bekletmeniz gereklidir.
Arındırıcı etkisi ile sağlığa faydalı olmasının yanı sıra çok fazla tüketildiği zaman içinde bulunan tiramin aminoasidi yüzünden baş ağrısına sebep olabilir. Bu yüzden tiramin içeren gıdaları özellikle migreni olanlar dikkatli tüketmelidirler.
Kaynakça
http://www.livestrong.com/article/301453-list-of-foods-high-in-tyramine/
http://livehealthy.chron.com/foods-cannot-lowtyramine-diet-3290.html
http://global.britannica.com/EBchecked/topic/317957/kimchi